Siirry pääsisältöön (Paina Enter)
Keväisiä MRV-kuulumisia
-

Julkaistu

Keväisiä MRV-kuulumisia

MRV-hanke etenee kevättä kohti vauhdikkaasti Etelä-Savossa, Pohjois-Savossa ja Kainuussa. Yhteistyö ammattilaisten ja kokemusasiantuntijoiden välillä vahvistuu, ja uusia toimintamalleja kehitetään perheiden hyvinvoinnin tukemiseksi.

Osaamiskartoitus – missä mennään?

Osaamiskartoitusta Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Kainuun lastensuojelun työntekijöille jatkettiin 12.3.2025 saakka. Osaamiskartoitukseen vastasi yhteensä 126 lastensuojelussa työskentelevää ammattilaista. Vastaajista noin 40 prosenttia oli sosiaalityöntekijöitä, ja saman verran vastaajia toimi erilaisissa ohjaajan tai sosionomin tehtävissä. Puolet vastaajista työskenteli Pohjois-Savon hyvinvointialueella, reilu kolmannes Eloisalla ja loput Kainuun hyvinvointialueella.

Kartoituksen avulla tunnistamme ammattilaisten vahvuuksia ja kehittämistarpeita, jotta voimme yhdessä vahvistaa lastensuojelun työntekijöiden osaamista. ISOn hankekoordinaattori käy vastauksia läpi ja valikoimme kyselyn tulosten pohjalta teemat, joista suunnitellaan ja valmistellaan valmennukset ja koulutukset hyvinvointialueiden lastensuojelun henkilöstölle. ISO kokoaa osaamiskartoituksen tuloksista tiiviin julkaisun, jonka on tarkoitus valmistua maaliskuun loppuun mennessä.

Sosiaaliset innovaatiot ja yhteiskehittäminen

MRV-hanke on aktiivisesti mukana Turvaverkkoja nuorten tulevaisuuteen -valmennusprosessissa, jossa kehitetään sosiaalisia innovaatioita lastensuojelun kentälle. Valmennus käynnistyi etänä pidetyllä starttivalmennuksella 19.2.2025, jossa tutustuttiin kokeilujen suunnitteluun ja toteuttamiseen.

MRV-hanke osallistuu SOILA-koordinaatiohankkeen järjestämään Kokeiluvauhdittamoon 25.–26.3.2025 Jyväskylässä. Vauhdittamossa työstetään konkreettisia lastensuojelun kokeiluja, joilla tuetaan nuorten ja perheiden hyvinvointia. Kokeilut ovat osa laajempaa sosiaalisten innovaatioiden kehittämispolkua. Prosessi etenee kokeiluista käytäntöjen vakiinnuttamiseen ja lopulta toimivien mallien skaalaamiseen hyvinvointialueilla.

Valmennus täydentää SOILAn tarjoamaa hanketukea ja rakentuu aiemmin työstettyjen tarpeiden ja ideoiden pohjalle. Prosessiin osallistuu ammattilaisten lisäksi kokemusasiantuntijoita ja yhteistyökumppaneita, jotta asiakkaiden ääni tulee kuulluksi kehittämistyössä.

Seuraa hankkeen viestintää

Hyvinvointialueiden osahankkeille on tehty omat hankesivut, joista löytyy ajankohtaisia nostoja alueiden kehittämistyöstä. Lisäksi jokaisella osahankkeella on nettisivu myös oman hyvinvointialueensa sivustolla.

Tästä löydät linkit osahankkeiden sivuille. Linkit vievät kunkin osahankkeen ISOn MRV-sivulle tai avautuvat uuteen ikkunaan kunkin hyvinvointialueen sivustolle.

Ja tietenkin ISOn MRV-hankesivu kertoo ryhmähankkeen tasolla tapahtuvan kehittämistyön ajankohtaisista asioista.