Pohjois-Savon MRV-osahanke
Tältä sivulta löydät perustiedot Pohjois-Savon hyvinvointialueen Matkalla riittävään vanhemmuuteen -osahankkeesta.
Hankkeen tavoitteena on uudistaa monialaisen yhdessä työskentelyn tapoja sekä tuoda lastensuojelun henkilöstölle ja yhteistyökumppaneille osaamista, konkreettisia toimintamalleja, työvälineitä ja mittareita perheiden kanssa työskentelyyn ja vaikuttavuuden arviointiin. Pohjois-Savon hanketiimissä työskentelevät kokoaikaisina kehittäjä-sosiaalityöntekijä ja kehittäjä-perheterapeutti sekä 50 % hanketyöajalla kehittäjä-sosionomi ja kehittäjä-sairaanhoitaja.
Pohjois-Savon hyvinvointialueen hanketiimin yhteystiedot:
- Sanna Tchaplinski, kehittäjä-sosiaalityöntekijä, hankevastaava
- puh. 041 730 9517, email: sanna.tchaplinski(at)pshyvinvointialue.fi
- Päivi Rasinmäki, kehittäjä-perheterapeutti
- puh. 044 717 1188, email: paivi.rasinmaki(at)pshyvinvointialue.fi
- Anne Korhonen, kehittäjä-sosionomi
- puh. 044 718 1818, email: anne.korhonen(at)pshyvinvointialue.fi
- Anne Lukkarinen, kehittäjä-sairaanhoitaja
- puh. 044 717 1187, email: anne.lukkarinen(at)pshyvinvointialue.fi
Ajankohtaista Pohjois-Savon kehittämistyöstä
Kokemusosaajatoiminta
Pohjois-Savon MRV-tiimi on saanut kehittäjäkumppaneikseen yhteensä 11 kokemusosaajaa. Meillä on koossa upea porukka. Osalla kehittämistyössä mukana olevista on kokemusosaajana toimimisesta jo pidempi kokemus ja uudemmat ovat pohtimassa sitä, mihin kaikkeen kokemusosaajana voikaan vaikuttaa. Kokemusosaajat pääsevät mukaan moniammatillisen vanhemmuuden tuen toimintamallin yhteiskehittämiseen ja lisäksi olemme aloittaneet vertaistuen toimintamallin yhteiskehittämisen. Tavoitteena on myös vahvistaa kokemusosaamista osana MRV-tiimin asiakastyön tukea. MRV-tiimi tapasi maaliskuun lopussa SOS-kehittäjänuoria ja tapaamisella vahvistui ajatus siitä, miten tärkeää meidän on palvelujen kehittämisessä kuulla asiakkaita, erityisesti nuoria. Heillä on timanttisia ajatuksia, joiden äärelle kannattaa aidosti pysähtyä!
Ammatillinen meeting
Huhtikuussa jatkoimme huikeaa suosiota jo tammikuussa saavuttaneen ammatillisen meetingin parissa. Tällä kertaa syvennyimme lapsuusajan haitallisiin kokemuksiin tutkimustiedon valossa.
Tärkeitä nostoja ja huomioita tilaisuudesta 💡
- Lastensuojelutarpeen ehkäisy on monitahoinen asia, mutta täydentävään ja ehkäisevään toimeentulotukeen liittyvä suunnitelmallinen panostaminen sekä lastensuojelun ja työikäisten sosiaalipalvelujen yhteistyön kehittäminen ovat tärkeitä tekijöitä
- Lapsuusajan haitallisten riskitekijöiden lisäksi on tärkeää kiinnittää huomiota myös suojaaviin tekijöihin
- Lasten ja perheiden palveluissa on tärkeää kiinnittää huomiota yksilöllisten tekijöiden lisäksi laajempaan yhteisöön
- Palvelujärjestelmämme tulisi olla rakennettu siten, että palveluihin olisi helppoa hakeutua, eikä myöskään palveluja päätettäisi heti isoimman tuentarpeen päätyttyä
MRV-tiimi kiittää ajatuksia herättäneitä puhujia ja kaikkia tilaisuuteen osallistujia.
📢 Asiakastyön tuki
MRV-tiimi tarjoaa Pohjois-Savon hyvinvointialueen lastensuojelussa työskenteleville ammattilaisille tukea lastensuojelun asiakastyöhön tarjoamalla konsultaatiota (puhelimitse pe klo 8–9) sekä myös mahdollisuuden moniammatilliseen tiimikäsittelyyn. Kannustamme ottamaan matalalla kynnyksellä yhteyttä, kun nuoruusikäisten lasten perheiden tilanteisiin liittyy tarve pysähtyä pohtimaan asiakkaan tilannetta moniammatillisesti.
Save the date
📅 20.5.2025 klo 12–14 Pulinasta teoiksi – Missä mennään moniammatillisen vanhemmuuden tuen kehittämisessä?
Teamsin linjoille voivat liittyä kaikki Pohjois-Savon alueen vanhemmuuden tuen toimijat. Mikäli toivot linkkiä tilaisuuteen, voit pyytää sen MRV-tiimiltä (sanna.tchaplinski@pshyvinvointialue.fi).
Viestintä
Pohjois-Savon hyvinvointialueen hankesivulle pääset tästä linkistä (avautuu uuteen ikkunaan).
Pohjois-Savon osahankkeen faktat
- Toiminta-aika: 1.8.2024–31.12.2026
- Rahoitus: ELY-keskus, EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelmakausi Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027, Euroopan sosiaalirahasto (ESR+, Toimintalinja 5 Sosiaalisten innovaatioiden Suomi, erityistavoite 5.1 Turvaverkkoja nuorten tulevaisuuteen)
- Kustannukset: 509 477 euroa + omarahoitus 127 370 euroa, yhteensä 636 847 euroa
- Linkki osahankkeen tietoihin EURA-hanketietopalvelussa (avautuu uuteen ikkunaan)
